1 December 2023

Talonete plantare ortopedice, sunt orteze corectoare de statică a piciorului

2 min read

Acele branțuri, tălpici, talonete plantare, suport ortopedic, susținători plantari, toate sunt dispozitivelor medicale și fac parte din categoria de orteze corectoare de statică a piciorului. Podologia se ocupă de studiul și tratamentul afecțiunilor piciorului, iar podologul este specialistul, care reprezintă această specializare. Un podolog poate îndruma în alegerea unei orteze potrivite pentru diformitatea pe care o are pacientul la nivelul piciorului.
Piciorul poate fi afectat de patologii ca pinten calcanean, fasciită plantară, metatarsalgii, monturi, picior plat. Orteza corectoare de statică a piciorului are rolul de a amortiza șocul în timpul mersului și a redistribui uniform presiunea, de a corecta diformitățile și de a oferi un confort sporit. Când vorbim de o diformitate mai complexă a piciorului, și tratamentul trebuie să fie complex. În acest caz, orteza corectoare de statică a piciorului este individualizată și se confecționează după forma și nevoia pacientului după un mulaj prealabil. Se poate face și o scanare computerizată a tălpilor. În acest caz se confecționează talonete plantare indiviualizate, care au funcția de a redistribui uniform presiunea pe suprafața plantară, de a corecta diformitățiile piciorului și de a asigura un confort sporit. Nu numai aceste talonete plantare care sunt confecționate după un mulaj prealabil intră în categoria de orteză corectoare de statică a piciorului, ci toate talonetele standardizate și confecționate după mărimea încălțămintelor din plută sintetică și au rolul de a susţine şi corecta piciorul plat și prăbuşirea bolţii plantare longitudinale sau transversale.
Pentru mai multe informații, vizitați site-ul nostru www.atomedicalvest.ro sau întrebați specialiștii noștri din magazine.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.