23 februarie 2024

Sa alegem ochelarii de vedere pentru copil!

3 min read

Un task pe cat de interesant, pe atat de dificil si plin de responsabilitate. Desi pare floare la ureche, nu e deloc usor sa cumperi ochelari copilului, mai ales cand stii ca acestia trebuie purtati zilnic.

Desigur, vei tine cont de o serie de criterii, dupa cum e de asteptat, insa nu ai emotii ca sunt sanse ca acesta sa nu ii accepte decat pentru o vreme? In conditiile in care acestia presupun o investitie, un efort financiar din partea parintilor, nu vor face niciodata o alegere in pripa. Ideal este ca ochelarii sa devina prietenii copilului, avand in vedere ca ii va lua cu sine peste tot, mereu.

Asadar, tu stii la ce trebuie sa te raportezi atunci cand pornesti in cautarea ochelarilor de vedere pentru copilul tau?

Scurt ghid pentru alegerea ochelarilor de vedere ai copilului

Totul incepe cu..

  • Alegerea unei clinici oftalmologice pediatrice cu renume bun!

Desi poate a-i fi tentat/a sa crezi ca alegerea unui magazin de rame este startul, afla ca lucrurile nu stau deloc asa. Dar de ce ai nevoie de serviciile clinicii? Ei bine, numai dupa efectuarea unui control oftalmologic amanuntit si corect poti executa ochelarul, pe baza prescriptiei eliberate de specialistul oftalmolog. Acesta trebuie sa cunoasca si istoricul medical al copilului pentru a indica lentilele potrivite. In functie de dioptrii va fi aleasa si rama.

O recomandare in acest sens este Kidoptik, o clinica ce se adreseaza copiilor si adolescentilor, dotata cu aparatura specializata si medici competenti, pregatiti deci pentru a oferi un diagnostic potrivit in urma unei examinari corecte. Mai multe despre aceasta clinica poti citi pe Kidoptik.ro.

  • Identificarea unei rame potrivite

Daca partea ce tine de stabilirea unor dioptrii corecte va fi solutionata in urma parcurgerii primei etape, urmeaza alegerea unei rame de ochelari corespunzatoare. De preferat este ca aceasta sa provina tot din cadrul unei clinici avizate, dedicate publicului minor. De exemplu, optica medicala de la Kidoptik dispune de rame pentru ochelari de vedere copii special gandite pentru acestia. In functie de varsta pacientului, poti alege rame mai elastice, de exemplu, rezistente, confectionate din materiale prietenoase cu mediu. Trebuie sa tii cont si de astfel de aspecte cand alegi ochelarii – fiecare actiune a noastra poate influenta pozitiv sau negativ mediul inconjurator.

Asigura-te deci ca treci prin filtrul personal optiunile in aceasta privinta. Daca vrei sa ai mai multa incredere ca faci alegerea potrivita, poti cere ajutorul specialistului, care te va ghida in directia potrivita, in functie de bugetul de care dispui in acest sens.

Mai simplu decat pare initial, alegerea ochelarilor de vedere pentru copii se poate dovedi o misiune de succes atunci cand stii incotro sa te indrepti. Este foarte important sa nu iei decizii pripite, dar si sa tii cont de parerea copilului. El este cel care ii va purta, deci trebuie sa fie si pe placul sau.

In speranta ca aceste informatii ti-au fost folositoare, te invit sa accesezi site-ul Kidoptik.ro pentru a citi mai multe pe acest subiect, dar si alte informatii care ti-ar putea fi de ajutor.

5 thoughts on “Sa alegem ochelarii de vedere pentru copil!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.