30 aprilie 2024

Scara de aluminiu

2 min read
Scara de aluminiu diferite modele

Scara de aluminiu diferite modele

Scara de aluminiu folosita in constructii poate fi de mai multe feluri :

      • scara de aluminiu rezemata, care poate fi sprijinita de pereti. Este prevazuta cu picioare antiderapante confectionate dintr-un material plastic rezistent, care ii ofera o pozitie stabila.

      • scara de aluminiu glisanta ( are 2 piese) : permite accesul la inaltimi mai mari, cele 2 piese putand fi folosite si separat

      • scara de aluminiu extensibila cu franghie ( are 2 sau 3 piese), folosita tot pentru accesul la inaltimi mai mari, este prevazuta cu carlige de siguranta si role din material plastic care protejeaza peretele. La fel cele 2 sau 3 piese pot fi folosite si individual

      • scara de aluminiu universala ( cu 2 sau 3 piese) care este o combinatie intre scara dubla si cea glisanta. Are bare masive din aluminiu care ajuta la blocarea pozitiei, in plus scara poate fi folosita cu asezare pe scari.

      • scara de aluminiu dubla cu trepte, e conica, cu trepte mai late, permitand o stationare mai comoda. Tava de lucru este mai spatioasa.

Inainte de folosirea scarii, pentru siguranta trebuie avute in vedere mai multe aspecte : este adecvata proiectului tau? Dispune de simbolul de siguranta, fiind testata? Inainte de folosirea scarii de aluminiu, aceasta trebuie curatata si verificata sa nu fie deteriorata. Urmele de murdarie sau de ulei reprezinta un risc pentru siguranta dumneavoastra. Bineinteles ca si lungimea scarii de aluminiu trebuie sa se potriveasca proiectului respectiv.

Suprafata pe care se sprijina scara de aluminiu, trebuie sa fie plana, orizontala, nealunecoasa si imobila. Este recomandat ca asezarea si sprijinirea scarii de aluminiu sa se faca pe suprafete solide, intr-un unghi de asezare corect. Scarile duble trebuie deschise complet si niciodata asezate pentru trecerea peste un gol.

Scara de aluminiu se preteaza doar la lucrari usoare si de scurta durata, pentru o utilizare mai indelungata se recomanda folosirea unei schele. Incaltamintea purtata de muncitor trebuie sa fie solida si antiderapanta, pentru evitarea accidentelor. In spatiile exterioare este recomandat sa nu o folositi in caz de vant puternic.

75 thoughts on “Scara de aluminiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.