21 noiembrie 2024

Cultura culinară msulmană: De la halal la haram

2 min read
Cultura-lumii-arabe

Dacă vă tentează o excursie într-una din țările lumii arabe, câteva detalii despre cultura culinară musulmană vă pot fi de mare folos. Ce ne face să spunem aceasta? Haideți să aflăm împreună în acest articol în care vă invităm să cunoaștem mai bine elementele principale ale culturii musulmane.

Nefamiliaritatea cu obiceiurile din partea locului poate fi sursa multor situații stânjenitoare sau poate chiar a unor surpize neplăcute. Din aceste mtoive atunci când ne pregătim de un sejur într-o țară musulmană este important să fim conștienți de semnificația a două cuvinte ce stau la baza întregii credințe islamice, deosebit de importantă pentru adepții săi. Cele două cuvinte sunt: „haram” și „halal”. „Haram” desemnează tot ceea ce interzice legea islamică iar „halal” se traduce ca „legal”. Această pereche de antonime stă chiar la baza regimului alimentar specific musulmanilor. La fel ca în cazul celorlalte reguli musulmani, însuși acest regim alimentar își are originea în învățăturile Coranului., fiind considerat un mijloc de purificare spirituală.

Poate una dintre cele mai reprezentative trăsături ale alimentației de tip halal este interdicția consumului de carne de porc. Sursele de proteină admise conform acestui set de reguli musulmani sunt: carnea de vită ori vițel, carnea de oaie ori peștele. O dietă zilnică ce respectă criteriile halal poate de asemenea să includă paste, orez ori fructe și legume. Este interesant de notat faptul că lactatele halal sunt obținute din surse bacteriale. În egală măsură, cerealele integrale oferă și ele un bun exemplu al unui produs halal, ce urmează aceste reguli musulmani.
Iată așadar ce înseamnă, în mod concret o dietă halal, specifică lumii musulmane. Dacă vă tentează o astfel de aventură culinară pe meleagurile acestei culturi, nu ezitați! Încheiați o asigurare de călătorie, pregătiți bagajele, și porniți la drum!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.